Doarpstún wint prijs

De Doarpstún, één van de tuinen uit mijn onderzoek, is icoonproject 2014 van Groen Dichterbij geworden voor de provincie Friesland.

Groen Dichterbij is een campagne van onder andere IVN en het Oranje Fonds, en wordt gefinancierd door de Postcode Loterij. Op de site van Groen Dichterbij kunnen groene buurtprojecten zich presenteren en een oproep doen voor vrijwilligers of materiaal. “Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om samen hun omgeving te vergroenen. ‘Groen’ is hierbij het middel om de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Dit doet Groen Dichterbij door het bevorderen van (digitale) uitwisseling, het organiseren van ontmoetingen voor groene buurtprojecten en door potentiële initiatiefnemers te enthousiasmeren zelf aan de slag te gaan” (www.dedoarpstun.nl, klik ook voor hun eigen nieuwsbericht).Eind november heeft Groen Dichterbij 12 nieuwe icoonprojecten gekozen, voor elke provincie één. De Doarpstún is daarbij verkozen tot icoonproject voor Friesland. Van harte!

Naast de titel krijgen de icoonprojecten inhoudelijke en financiële ondersteuning. De tuin heeft eind januari €15.000 in ontvangst mogen nemen. Voor zover ik weet is nog niet besloten wat met het geld gaat gebeuren maar zijn er al wel enkele ideeën voor. Bovendien kan het sowieso een bijdrage leveren aan het structurele voortbestaan van de tuin, volgens de nieuwsbrief. Want een niet-commercieel project als de Doarpstún kan natuurlijk altijd geld gebruiken!

Overigens was de Cupidohof, één van de drie nieuwste tuinen uit mijn onderzoek, icoonproject voor Flevoland in 2013. Op de Groen Dichterbij site is een leuk filmpje over de tuin te vinden.

Advertenties
Vorige bericht
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: