Het zit erop

Sinds afgelopen maandag mag ik me ‘dr’ noemen. Het zit erop, ik ben gepromoveerd! Zoals reeds gepromoveerden al zeiden, maar wat ik nooit geloofde, ik vond de verdediging eigenlijk best wel leuk. Ik was van te voren ook betrekkelijk kalm, lang zo zenuwachtig niet als ik dacht dat ik zou zijn. Wel gespannen natuurlijk, maar ik kon gewoon eten 😉

Toch kwam ik bij het lekenpraatje (je hebt voor de verdediging een kwartiertje om je onderzoek in ‘gewone mensen taal’ uit te leggen) ontzettend zenuwachtig over, ik had mijn stem helemaal niet onder controle. Hoe dat kan weet ik niet, misschien omdat het zo’n rare gewaarwording was om de zaal in te kijken – ik zag alleen maar bekende gezichten. Leuk vind ik het niet natuurlijk, ik had het goed voorbereid en wist precies wat ik wilde vertellen, en normaalgesproken kom ik veel relaxter over. Maar goed, niks meer aan te doen.

Toen de commissie eenmaal begon met vragen stellen, begon ik het leuker te vinden. Terwijl ik daar juist zo tegenop had gezien. Maar ik had het heel goed voorbereid, kon me helemaal richten op de commissie waardoor ik de zaal vergat, en na de eerste vragen wist ik dat ik het kon. Soms begreep ik de vraag niet helemaal goed, en achteraf weet je natuurlijk wat je beter had kunnen doen, maar over het algemeen was ik wel tevreden. De tijd ging ook heel snel voorbij; toen de pedel kwam met het ‘hora est’ (ten teken dat je klaar bent) was ik verbaasd dat het al zover was.

Daarna was het alleen nog maar tijd om een feestje te vieren. Lekker op de boerderij, met kinderen die de geitjes konden voeren, lekker eten en een zonnetje. Wat wil een mens nog meer 🙂

Overigens had ik de verdediging al wat kunnen oefenen, want er is redelijk wat media aandacht geweest. Een paar dagen voor de verdediging heeft de WUR een persbericht verspreid, dat hier en daar is opgepikt. Zo was ik deze week bij Radio 1 en BNR, en op de dag van de verdediging werd ik door een aantal lokale omroepen gebeld in hun uitzendingen; ik werd een uur voor ik ‘op moest’ zelfs nog gefilmd voor TV Gelderland. Zo kon ik al een beetje wennen aan het beantwoorden van vragen.

Advertenties
Volgende bericht
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: