Wie ben ik?

Ik, Esther Veen, werk bij PPO: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving. Dit is één van de onderzoeksinstituten van Wageningen UR, en is gelegen in Lelystad, midden in de polder. Ik werk hier als onderzoeker bij de sectie PlattelandInnovatie, waar ik onderzoek doe naar multifunctionele landbouw (denk aan agrarisch ondernemers die naast het produceren van voedsel ook andere producten en diensten aanbieden, zoals zorg op de boerderij, streekproducten of logeren bij de boer) en stadslandbouw – voedselproductie voor, in en om de stad.

KNHM - Esther Veen

Foto: www.martinhogeboom.nl

Daarnaast ben ik PhD student bij de leerstoelgroep Rurale Sociologie, aan Wageningen University. Ik doe onderzoek naar de sociale effecten van stadslandbouw. Stadslandbouw  definieer ik hierbij als voedselproductie in de stad. Voor mijn onderzoek volg ik een aantal tuinen (buurttuinen en volkstuinen). Als onderzoeksmethode maak ik gebruik van participatieve observatie; ik help mee in de tuin, ga naar vergaderingen en doe mee aan activiteiten. Daarnaast doe ik interviews met deelnemers en als de groep groot genoeg ook enquetes.

Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat ik stadslandbouw zo interessant vind omdat ik ben opgegroeid in een klein dorp in de provincie Groningen, midden in agrarisch gebied dus, maar eigenlijk veel meer van de stad houd. Ik woon in het centrum van Utrecht, precies tussen Wageningen en Lelystad dus.

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: